ANALIZA I PROGRAMIRANJE TRENINGA

– Sve što radimo, čime se bavimo uspoređujemo sa nekakvim obrascima zamišljenih stereotipa idealnog programa.
– Kako prepoznati osobu koja je idealna za pomoć u programiranju vlastitog treninga najvažnija  je stvar.
– Ako želimo jednu opću kondiciju koja nam je baza za sve što radimo i osnovni temelj, ne bi trebalo birati programe koji su nedovoljno podražavajući u kontekstu kardiorespiratornog podražaja.

– Ok, pa koji su to programi koje bi bar u početku trebali izbjegavati!
– To su sve vježbe snage, fleksibilnosti, koordinacije, znači sve one vježbe koje traju kratko između do 30 sekundi i manje od 3 minute.
– Takove vježbe dobar su podražaj za naše mišiće, no nedovoljno stimuliraju naš kardiorespiratorni sustav i ne omogućavaju dovoljno brz i kontinuiran razvoj naših funkcionalnih sposobnosti.
– Matematičko kineziološki gledano P=W/t ili Snaga=Rad/vrijeme.
– Pojašnjavam ako imamo jedan trening trebali bi ga promatrati preko EKG-a, danas pojednostavljeno dostupnim jeftinim prijenosnim pulsmetrima točnosti profesionalnog uređaja.

– Ako smo obavili jedan naš tipičan trening dobili smo broj otkucaja srca u jedinici vremena treninga, što nam je ekvivalent učinjenog treninga gledano matematičko-kineziološki.
– Trener bi trebao obavezno koristiti pulsmetar u svakom novom programu treninga, jer promatrati osobu samo na osnovu iskustva mogu samo treneri koji imaju ogromno iskustvo u planiranju treninga na ovakovim egzaktnim osnovama.

– Danas smo svjedoci da mnoge osobe vole primjenjivati tehnologiju u mnogim poslovima koje obavljaju i misle da trenirati može svatko, da je to vrlo jednostavno.
– Da to je točno trenirati može svatko, ali uspjeh je predviđen za one koji koriste iskustvo, nauku i tehnologiju; ona danas omogućava da možemo točno planirati i izračunati točan intenzitet treninga kakav želimo napraviti. https://fit-forever.hr/plivanje

– Stvari možemo pojednostaviti kao kad kuhamo jedno jelo, tako trebamo imati namirnice koje su osnovni sastav jela.
– U treningu moramo koristiti trenažne alate, sprave, trenažna pomagala, instruktore, osobne trenere.
– Kao što je svako jelo sa istim namirnicama različito tako je i kod treninga; sa istim trenažnim alatima, različitom motivacijom i usmjeravanjem kroz trening dobivamo različite rezultate.

– Vrijeme je novac i odlično uravnotežen program kroz koji ćete ležerno proletjeti puni motivacije vrlo je važan.
– On vam omogućava brz napredak i ne riskirate odustajanje nakon prvog ili u najboljem slučaju idućih nekoliko treninga.

– Sretno u izboru OSOBNOG TRENERA! :)
Nazovi odmah: 0995966169 i 0917669166
CJENIK – PROGRAMI
OSOBNI TRENER: Josip Šimunović
MAIL: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Osobni trener Josip Šimunović: 091 766 91 66 / 099 596 61 69