NAJBOLJI KONDICIJSKI TRENING

Polar V800Polar_v800

Primjer 1.  Analiza treninga – netrenirana osoba M 54 godine, 140 kg 183 cm – naš trening s Polarom V800  outdoor.

 

Primjer 2. Analiza treninga – netrenirana osoba Ž 54 godine, 62 kg, 162 cm – kratki trening 20 minuta visokog intenziteta u stanu i dužom šetnjom/hodanjem u  prirodi.

– Najbrže i najlakše do kondicije…KONDICIONI TRENER – POMOĆ – OSOBNI TRENER – edukacija i individualne RADIONICE.
– ANALIZA i grafički prikaz vašeg treninga prije i nakon instalacije/ugradnje odgovarajućih primjerenih provjerenih i LOGIČNIH trening aplikacija za uspješno vježbanje sa GARANCIJOM.
– SISTEM – SAM SVOJ TRENER.
– Pobijediti sebe i vlastite loše navike i uvjerenja; najteža je bitka svakog od nas.

Josip ŠimunovićKako se odlučiti i odabrati trenera i pravi program za vježbanje!
– Što bi svatko trebao znati o kondicijskom treningu?!
– Ova pitanja zaokupljaju mnoge u današnje vrijeme.
Ponuda je ogromna i nije se lako odlučiti.
– Ako znamo što želimo, već nam je puno lakše.
– No to je samo na prvi pogled.
– Svi treneri, instruktori hvale svoje programe, a ni sami nemaju ili ne znaju parametre kojima se ocijenjuje kvaliteta nekog treninga i za koga bi taj trening trebao biti!
– No recimo da nam je potrebno: popraviti kondiciju, ojačati (stabilizirati) trup, izgubiti koji kilogram, povećati snagu i brzinu izvedbe, postići bolje stanje organizma, pomoći bolnoj kralježnici, poboljšati fleksibilnost tijela, povećati tjelesnu aktivnost itd.
– Da bi netko brzim koracima napredovao u vježbanju, trebalo bi sudjelovati u programima koji im to omogućavaju.
– Kardio(Cardio) fit i AQUA FIT(program od neplivača do vrhunskog plivača u 24 sata) programi sadrže u jedinici vremena upravo najpotrebnije trenažne alate opće i situacijske kondicijske pripreme i kvalitetnih plivačkih treninga za organizirano brzo postizanje vrhunskih tjelesnih performansi/sposobnosti na suhom i u vodi.
Npr.
– Zašto se odlučiti vježbati Expres(6-10 dana vježbanja – 1 sat dnevno), Maxi(30-40 dana vježbanja) ili Turbo fit(90 i više dana vježbanja) programe!?
– Zato što u svim ovim programima u svakom trenutku možemo brzo dozirati upravo optimalan podražaj opterećenja mišića, lokomotornog aparata, srca i pluća već na prvom i svakom drugom treningu; što danas ne možemo reći za programe kojima se bave rekreativci, pa i mnogi sportaši.
– Programi su tako napravljeni da u njima mogu sudjelovati sve dobne skupine vježbača i sve kategorije kondicijske pripremljenosti osoba.
– Kako?
– Svi programi iz FIT FOREVER grupe zadovoljavaju najviše standarde općeg i situacijskog treninga u jedinici vremena programa.
– Aerobno i anaerobno treniranje sastavni su dio svakog treninga u trajanju od minimalno 20 minuta-puls na 65-110% max. frekvencije srca.
– Kako određujemo idealan kondicijski trening za svaku pojedinu osobu?
– 220 – godine starosti=max.puls za pojedinu osobu
– U FIT FOREVER programima svaka osoba već prvi trening vježba nadzirana prijenosnim EKG uređajem ili popularno nazvanim „pulsmetrom“ u individualnom i grupnom treningu.
– Kondicijski trening
– Osoba koja želi vježbati može otići kod osobnog trenera napraviti dijagnostiku i tada doći u FIT FOREVER studio, garantiramo bolje rezultate u prosjeku 20%, a za osobe koje vježbaju klasične grupne fitnes programe i do 50%.
– Primjer:
– Kod osobnog trenera klasični trening početnika u fitnesu: 60 min. treninga ukupno 50-70% od maximuma prema godinama starosti, nedovoljan funkcionalni podražaj, uglavnim sa muskulfiberom i gubitkom motivacije.
– osoba 40 godina starost netrenirana max. 3600-7560 otkucaja u 60 min. Cijena 100-150 kn za 1 sat osobnog trenera

– Vaš kondicijski/kondicioni trener – Josip Šimunović, garantira kvalitetu treninga za bilo koju dob osobe koja sudjeluje.
– Treninzi individualno ili u grupi
– Primjer: 70-100% , 7560 -10800 otkucaja srca u 60 min. za osobu od 40 godina bez obzira na razinu treniranosti, minimum bolova u mišićima, brz oporavak i može se trenirati svaki dan minimalno 30 min. – 1 sat.
– Zapamtite: Broj otkucaja srca isti je i treba biti kod trenirane ili netrenirane osobe; razlike se očituju u kvaliteti i učinkovitosti izvedbe specifičnog zahtjeva aktivnosti pojedinca.
– Istina je – samo iskusan kondicijski trener može napraviti kondicijski trening koji će vas lakoćom provesti kroz kondicijski trening svih varijeteta volumena opterećenja.
– Ovakav način vježbanja savršeno koristi vrijeme i novac predviđen poboljšanja u pogledu vaše kondicije.
– To znači da osoba sa lakočom postiže ciljane frekvencije srca, a da pri tome gotovo da nema bolova u mišićima, jer su programi izvrsno uravnoteženi na cijelo tijelo.
– To nije moguće postići klasičnom tehnologijom treninga koja djeluje uglavnom na pojedine skupine mišića i topološke regije tijela.
– Posljedica ovakovog načina vježbanja je tijelo u kondiciji već nakon 5-6 dana.
– Vjerojatnost da ćete i vi biti u okvirima navedenih vrijednosti je najmanje 90%.
– Donesi/te odluku i počni/te već jednom trenirati kvalitetnije.
– Važi za: PLIVANJE(posebno tehnika i sprint), TRČANJE(https://fit-forever.hr/trcanje-kao-vjestina), SPORTSKE IGRE(nogomet,košarka,rukomet…), INDIVIDUALNE SPORTOVE, REKREACIJU, DJECU i ODRASLE – PROVJERI!
– Popravi/te svoju snagu, agilnost, kondiciju(izdržljivost), elastičnost(fleksibilnost), koordinaciju, brzinu, preciznost…
– Instaliraj najnovije trenažne alate u svoj trening, razliku možeš osjetiti već nakon prvog treninga.
– Iznenadi sebe i svoje prijatelje boljim izgledom i sportskim performansama! 🙂
– Testiraj TRENERA: 0917669166, 0995966169

Osobni trener Josip Šimunović: 091 766 91 66 / 099 596 61 69