KOLUMNA – DNEVNIK JEDNE DJEVOJKE

– DNEVNIK JEDNE DJEVOJKE U VRTLOGU ŽIVOTA KOJA TRAŽI PRAVO NA SREĆU – (originalan rukopis)
https://fit-forever.hr/program-ucenja-plivanja-josip-simunovic

– IMAM 29 GODINA I OD NAJRANIJEG DJETINJSTVA SAM PRETILA. – ODUVIJEK SAM ZBOG TOGA PATILA OD KOMPLEKSA MANJE VRIJEDNOSTI DO RAZNIH NEUGODA KOJE SU ME PRATILA OD VRTIČKE, ŠKOLSKE DOBI PA I SADA KAO ODRASLOJ DJEVOJKI. KAD SAM KRENULA U VRTIĆ I ŠKOLU NIJE BILO DJETETA KOJE ME NIJE ZADIRKIVALO ZBOG DEBLJINE I NITKO SE U POČETKU SA MNOM NIJE HTIO DRUŽITI, BILA SAM ODBAČENA I TO ME BOLILO.

– NE MORAM NI GOVORITI KAKO SAM MRZILA IĆI NA PLAŽU JER TAMO SAM U KUPAĆEM DOŽIVLJAVALA JOŠ VEĆE NEUGODNOSTI, MAMA ME TJEŠILA I GOVORILA NEKA SE NE OBAZIREM NA NJIH ALI TO JE MENE BOLILO, OSJEĆALA SAM SE ODBAČENO A NIKOME NISAM UČINILA NIŠTA LOŠE, TO ME JAKO BOLILO I ZBOG TOGA VIŠE NISAM ŽELJELA NI ČUTI DA ODEM NA PLAŽU I IZ ISTOG RAZLOGA NIKADA NISAM NI NAUČILA PLIVATI I TO MI JE BILA VELIKA KOČNICA U ŽIVOTU.

– PREBRODILA SAM NEKAKO ODLAZAK NA PLAŽU ALI I U ŠKOLI NIJE BILO LAKO IAKO SU ME S VREMENOM PRIHVATILI I POČELI SE DRUŽITI SA MNOM, TO ME JE JAKO RAZVESELILO I SMANJILO MOJE NEZADOVOLJSTVO ŽIVOTOM, A SVE SAM TE BOLI PROLAZILA S OSMJEHOM JER DEBELA PA JOŠ I MRGUDA NIKADA ME NITKO NE BI PRIHVATIO, A I PO PRIRODI SAM KADA ME SE BOLJE UPOZNA VELIKI VESELJAK.

– DOŠLO JE I VRIJEME PUBERTETA I PRVIH LJUBAVI I IZLAZAKA, IZAŠLA BIH S FRENDICAMA, HVALA BOGU DA IH IMAM, ALI DEČKI SU SE UVIJEK NJIMA UPUCAVALI NIKADA MENI I UVIJEK BIH SE VRAĆALA DOMA NEKAKO VESELA ALI TUŽNA JER SAM ZNALA DA IM NISAM POŽELJNA.

– DOK SU MOJE FRENDICE MOGLE BIRATI FRAJERE U DISKU JA SAM MORALA PUCATI OD SREĆE KAD BI MI UOPĆE NETKO PRIŠAO, NE MOŽEŠ SEBE NATJERATI DA TI SE NETKO SVIĐA I ONDA BI JOŠ AKO BIH NEKOG ODBILA ISPALA UMIŠLJENA, A KADA BI TO NAPRAVILA NEKA OD MOJIH FRENDICA ONE SU BILE MAČKE I KULERICE.

– DOŠLO JE I VRIJEME FAKULTETA.
– USPJELA SAM UPISATI FAKULTET ALI KAKO SAM IZ MANJEG MJESTA MORALA SAM PUTOVATI I OSTATAK OD AUTOBUSNE STANICE DO FAKULTETA IĆI TRAMVAJEM.
– JA U TRAMVAJU NISAM MOGLA ODRŽATI RAVNOTEŽU I MENI JE TIH 8 STANICA DO FAKULTETA BILO NOĆNA MORA MENE BI KADA BI STAJALA U TRAMVAJU I NISAM MOGLA ODRŽATI RAVNOTEŽU TOLIKO BACALO DA MI JE SVAKI PUT KADA BI SIŠLA S TRAMVAJA TREBLO PO POLA SATA DA DOĐEM K SEBI OD VRTOGLAVICA I POČELA BI ME BOLITI GLAVA TAKO DA SAM PRESTALA IĆI NA PREDAVANJA I NA KRAJU ODUSTALA OD FAKULTETA.

– STALNO SAM POKUŠAVALA S NEKIM DJETAMA I TO SE U VIŠE NAVRATA NE BI MOGLO NAZVATI TRUDOM VEĆ MUČENJEM.
– TO NE MOŽE RAZUMJETI NITKO TKO NIJE PROŠAO TAJ PAKAO ALI JA GOVORIM OD SRCA I DUŠE T O JE PAKAO.
– I KAD BIH SMRŠAVILA NEŠTO BI SE U MENI SLOMILO I JA NIKAKO NISAM KUŽILA ŠTA? ŠTA JE TO ŠTO ME NA DOKAZANE REZULATATE TJERA NAZAD UMJESTO NAPRIJED???????
– NISAM MOGLA SHVATITI U ČEMU JE PROBLEM????

– IZ ISTOG RAZLOGA SAM PRIJE PAR GODINA POTRAŽILA POMOĆ PSIHIJATRA SAMO SAM DVA PUTA BILA KOD NJEGA I SHVATILA SAM PROBLEM.
– SJEĆATE SE CURICE KOJA JE ZBOG ZADIRKIVANJA DRUGE DJECE MRZILA IĆI NA PLAŽU TE NIKADA NIJE NI NAUČILA U POTPUNOSTI PLIVATI?
– TA VAM CURICA IMA SADA 29. GODINA I SADA IMA PRIJATELJE KOJI KADA KOLIKO TOLIKO SMRŠAVI MISLE DA BI TREBALA S NJIMA NA PLAŽU!!!!!
– ALI???!!!
– ONA NE ZNA PLIVATI I KAKO TO NEKOME PRIZNATI, PODSVJESNO JU UHVATI STRAH I PANIKA, ONA SE NAĐE U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI JER AKO ODE NA PLAŽU S NJIMA I POKUŠA IH EMITIRATI A IZ DJETINJSTVA SE GOTOVO NIŠTA NE SJEĆA MOGLA BI SE OSRAMOTITI PA I UTOPITI.

– TA ISTA DJEVOJKA PODVJESNO ODJEDNOM IZGUBI MOTIVACIJU I U REKORDNOM ROKU VRATI IZGUBLJENE KILE I OPET JE SVI OSTAVE NA MIRU.
– I TAKO JE TO TRAJALO GODINAMA
NAKON DVA POSJETA PSIHIJATRU, PROBLEMA S KRALJEŽNICOM I UŽASNIM GLAVOBOLJAMA TE BOLOVIMA U STOPALU I STRAHOM DA NE POSTANEM INVALID ZNALA SAM DA MORAM NEŠTO HITNO PODUZETI?????
ŠTA????

– MORAM HITNO NA REHABILITACIJU ZBOG KRALJEŽNICE I STOPALA, ALI JA NE ZNAM PLIVATI????
– MORAM NAĆI ADEKVATNU REHABILITACIJU, TRENERA KOJI ĆE ME NAUČITI PLIVATI, NAPRAVITI MI PLAN VJEŽBANJA A DA ME NE OPTEREĆUJE I NE UGROŽAVA ZDRAVLJE A DA POČNEM MRŠAVITI ALI OVAJ PUT BEZ STRAHA. SVE MI TO TREBA I BILO BI NAJBOLJE U PAKETU.

– DUUUUGGGGGGGGGGGOOOOOOOOOOO SAM ISTRAŽIVALA PO INTERNETU I NAŠLA SAM STRANICE FIT FOREVER I TRENERA GOSPODINA JOSIPA ŠIMUNOVIĆA KOJI JE SVE TO NUDIO NA JEDNOM MJESTU. NAZVALA SAM I DOGOVORILA TERMINE KOD NJEGA.
– PREKO TELEFONA MI JE BIO SIMPATIČAN ALI BILA SAM SKEPTIČNA I MISLILA SAM DA ĆE ME KADA ME VIDI S OVAKVOM KILAŽOM (120 KILA) OŠPOTATI I ODRŽATI LEKCIJU OD KOJE ĆU SE JA CRVENJETI I U ZEMLJU PROPASTI.
– BRINULA SAM SE DA MI MOŽDA ZBOG MOJE KONSTITUCIJE I SVIH OSTALIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA NEĆE MOĆI NI POMOĆI I DA SAM UZALUD DOLAZILA U ZAGREB.
ALI NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

– GOSPODIN JOSIP JE UZEVŠI U OBZIR MOJU KONSTITUCIJU I ZDRAVSTVENO STANJE NAPRAVIO PROGRAM VJEŽBANJA NA SUHOM I U VODI I USPUT ME UČI PLIVATI.
NEŠTO NEVJEROJATNO U SAMO 15 SATI IMALA SAM:
– TRENINGE NA SUHOM
– NAUČIO ME PLIVATI
– REHABILITACIJU
– GIMNASTIKU U VODI

– REZULTATI:

1. SAMOSTALNO PLIVAM
2. NEMA GLAVOBLJE
3. MOGU HODATI BEZ BOLOVA U STOPALIMA
4. IMAM RAVNOTEŽU I NIJE MI PROBLEM STAJATI U TRAMVAJU
5. NE BOLI ME VRATNA KRALJEŽNICA

– DANAS SAM PLAKALA OD SREĆE I OD TUGE.
– OD SREĆE JER NISAM NI MOGLA SANJATI DA MI ITKO MOŽE U ROKU 6 DANA OVAKO PROMIJENITI ŽIVOT A PATIM VEĆ PUNIH 29. GODINA.
– OD TUGE SAM PLAKALA JER KADA SE OVOG SJETIM I NISAM ZNALA KAKO SI POMOĆI DA SAM PRIJE 10 GODINA POZNAVALA GOSPODINA JOSIPA DANAS BIH MOŽDA BILA USPJEŠNA PRAVNICA S DIPLOMOM A OVAKO SAM ODUSTALA OD FAKULTETA JER NISAM IMALA USPJEHA A KAKO BIH I IMALA KADA NISAM IŠLA NA PREDAVANJA A NISAM IŠLA JER MI JE DOLAZAK DO FAKULTETA BIO NOĆNA MORA.

– OVO PIŠEM JER AKO SE ITKO OD VAS NALAZI U SLIČNOM PROBLEMU ZNAJTE DA VAM GOSPODIN JOSIP MOŽE POMOĆI .

– JA PRVA SAM BILA SKEPTIČNA SKORO I ODUSTALA JER SAM MISLILA DA SAM BEZNADNI SLUČAJ ALI SADA ZNAM DA NISAM.

– ZNAM DA ĆE MI JOSIP POMOĆI I NA TOME MU VELIKO I ISKRENO OD SRCA HVALA HVALA HVALA! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Osobni trener Josip Šimunović: 091 766 91 66 / 099 596 61 69