PLIVANJE

SVI NA PLIVANJE – TAKO LAKO, KOD NAS MOŽE PLIVATI SVATKO! 😉
– PROGRAM UČENJA PLIVANJA – TRENER: Josip Šimunović
– MOGUĆNOSTI i OČEKIVANJA, GARANCIJA(“NETALENTIRANI” i oni koji se tako osjećaju!?):
– JEDNODNEVNA ŠKOLA PLIVANJA – Djeca starija od 7 godina i odrasle osobe bez starosnog limita
– TRAJANJE 1 dan (individualna poduka, osobni trener, grupa);
– PREDŠKOLCI: početno PLIVANJE 1-4 dolaska GARANCIJA na 4 DOLASKA!?
– RADNO VRIJEME: 8.00-22.00 TERMINI po DOGOVORU
– PLIVAČKE TEHNIKE: PRSNO PLIVANJE, KRAUL/SLOBODNO, LEĐNI KRAUL i DUPIN/DELFIN/LEPTIR
– 1-3 sata vježbanja – plivanje za kupanje, početničke plivačke tehnike
– 4-8 sati vježbanja – učenje profesionalnih plivačkih tehnika, rekreativno plivanje
– 9-12 sati vježbanja – plivanje 1-2 plivačke tehnike djelomično ispravno
– 13-16 sati vježbanja – plivanje 1-2 plivačke tehnike ispravno, 1-2 plivačke tehnike grubo tehnički
– 17-20 sati vježbanja – većina naših polaznika u potpunosti od neplivača u grubo savlada/shvati bit pravilnog plivanja 4 plivačke tehnike i ronjenje(klasične škole plivanja traju 3-5 godina svugdje u Svijetu) http://www.youtube.com/watch?v=vgGU27_Loec
– 21 sat i više: KONDICIJSKI plivački treninzi, mogućnost daljnjeg usavršavanja rekreativnog i profesionalnog bavljenja plivanjem – po izboru
– Želite li plivati odmah, bolje i talentirano – kod nas garancija važi za djecu(početno plivanje) već od 3 godine starosti.
– Mame i tate ne čekajte, dovedite BEBE (3 mjeseca na više) manje i veće – snimajte, zabilježite savršenu uspomenu i dijelite sa svojim prijateljima.
– Beba; dijete i roditelji(dede, bake) će uživati u vodi dok trener Josip Šimunović vješto uklanja i blokade uzrokovane AUTIZMOM – ADHD ili prethodnim nestručnim i nepravilnim postupcima u vodi.
– Posljedica vaših pravilnih odluka biti će nestvarno učitavanje prvih plivačkih iskustava i plivanje i za osobe sa posebnim potrebama i invaliditetom; koje neučinkoviti “SUSTAV” BLOKIRA nesposobnim voditeljima institucija i diskordinacijom na najvišoj razini.
– Odrasli neplivači nemaju limita – naš najstariji neplivač proplivao je u 87. godini.
– Ne ČEKAJ…ne traži IZGOVORE i RAZLOGE, potraži našu POMOĆ – mi imamo samo RJEŠENJA – VJERUJ!
– ŽIVI SVOJ SAN – ZAPLIVAJ!

– PLIVANJE na rubu ZNANOSTI!!!
– SWIMMING on the edge of science https://fit-forever.hr/plivanje
– 21.07.2013. evo tko nije gledao DNEVNIK 3 HTV Josip Šimunović gost dnevnika komentira utapljanja u Republici Hrvatskoj…
– POGLEDAJTE možda čujete nešto što bi vam moglo koristiti!? 😉http://youtu.be/bNYdNggzEvc
– NOVA TV – DAILY NEWS 21/07/2012
– SWIMMING – Josip Šimunović, swimming school

– Organiziramo i provodimo brže i jeftinije učenje plivanja i plivačkih tehnika(cca 30-50 puta brže) od najbržih svjetskih metodologija podučavanja – bez pomagala!
– Teaching to swim and different techniques multiple times faster (30 to 50 times) than world’s fastest methodology!
– “STOP DISKRIMINACIJI” – SVI, bebe, djeca, odrasli; VOLITE i TALENTIRANI STE za PLIVANJE! – Josip Šimunović
– Roditelji, mame i tate, dide bake; uključite se u naše plivačke sportske radionice testirajte razliku DOĐITE zajedno s NJIMA;
– MOLIMO roditelje, dide, bake; da nam ne dolaze sa izgovorima on/a je još mali, boji se vode, to njemu ne treba, stigne, i ja sam naučio kad sam pošao u školu, itd.
– Naš posao je da u toj satnici riješimo sve što VI ne možete, ali krivo mislite da i mi to ne možemo riješiti!?
– Vjerojatnost da vaše muško dijete neće plivati kao odrasli je najmanje 50%, žensko 25%.
– Kod nas gotovo sva školska djeca proplivaju PRVI DAN!!!
– Budite uvjereni da SNOSITE ili ćete snositi dio krivice za sve PSIHOSOCIJALNE probleme manjka samopouzdanja koji proizlaze u ŽIVOTU VAŠEG djeteta zbog vaših krivo usmjerenih uvjrenja i PREDRASUDA da ćete ga VI naučiti plivati kad “STIGNETE”!?.
– VAŠE DIJETE Vam nikad neće oprostiti kad Vas jednog dana upita zašto mu za samo 70 kn(školska djeca i odrasli, vrtička 350 kn) niste organizirali učenje osnovnog plivanja.
– Kvaliteta naših sportskih i plivačkih radionica primjenjene “mobilne kineziologije” postavila je standarde kvalitete koje još dugo neće moći dostići naše i svjetske etablirane komercijalne i privatne razvikane institucije.
– Naše plivačke radionice, izolirane vježbe, kompletni treninzi za početnike i napredne; najbrži su tehnički i zdravstveni servis fiziologije srca, pluća; i naravno oporavka i stabilnosti kralježnice, zglobova i sveza lokomotornog aparata BEZ i najmanje SUMNJE.
– Vrijeme je novac, učiti plivati, trčati, vježbati…ZASTARJELIM METODAMA…ZNANOSTI BEZ ARGUMENATA…sistemom pokušaja i pogreške bez garancije za svakog polaznika, danas nije riješenje; nažalost – našu “ZNANOST” i “POLITIKU” to ne ZANIMA?!
– Zato pomozite VI nama – mi vraćamo PLIVANJEM i boljim plivanjem!
– Tražite uključenje medija, znanosti, nemojte dozvoliti da odgovorni pojedinci u ime opće dobrobiti(oni znaju koje) kupuju vrijeme, štite svoje prijatelje(na vašu štetu – jer oni to moraju provjeriti) i razvlačiti kao što su i do sada razvlačili godinama.
– Sportaši, rekreativci, uključite se; VI kojima je važno brže, više jače – usporedite naše treninge bez plivačkih rekvizita sa vašim treninzima rekvizitima;
– npr. PRIMJER jednog mladog sportaša iz našeg poznatog plivačkog kluba: Matej 11,5 godina 6 godina plivački natjecatelj čiji su najbolji rezultati bili 30-ti do 50-ti na državnim natjecanjima;
– samo jedan trening od 2 sata s osobnim trenerom Josipom Šimunovićem 10 sekundi bolje vrijeme na 200m mješovito,
– drugi tjedan još 2 sata treninga s osobnim trenerom Josipom Šimunovićem 10-ti na međunarodnom festivalu plivanja u starijoj dobnoj skupini!
– Mnogi profesori kineziologije, viši sportski treneri po struci ističu svoje trenerske kvalifikacije, certifikate; naravno imaju pravo podučavati plivanje, no bez prave specijalizacije i rezultata u ovom poslu nude slabe garancije, statistike i kvalitetu.
– Čak i najpoznatiji svjetski plivački treneri(MIKE BOOTOM) nisu informirani kakva je situacija plivanja izvan elitnih plivačkih klubova, a njegov komentar prenosim u cijelosti objavljen u Nacionalu br. 620 2007.10.02
– Naslov: Tvorac plivačkih šampiona,
– Izvod iz teksta; citat: Svjestan je da plivanje nikada neće biti popularno poput košarke ili nogometa, ali kako je sam rekao mnogi nikada nisu ni probali igrati sportove s loptom, ali zato 90 posto svjetskog stanovništva zna plivati- kraj citata.
– Umjesto mog komentara(bez komentara) proučite statističke pokazatelje pronađene na internetu
– Izvor: Hrvatski mediji i Kineziološki fakultet Zagreb
– Zavirite/istražite statistike trenera/institucije prije nego bilo što odlučite u vezi s plivanjem, sportom ili rekracijom. – 
– Da bi to promjenili, nažalost moramo se suočiti sa istinom; ma kakva ona bila! 😉

– I zato, pozivamo sve one kojima je plivanje i kvalitetnije plivanje u životu važno da dobro prouče tekst i razmisle.
– Pitamo se ima li smisla učiti plivati ako vas/vam onaj koji vas uči/e ne može dati garanciju da će vas u točno određenom vremenu i po točno određenim standardima naučiti plivati!?
– GRADOVI i SPONZORI – BAZENI u Hrvatskoj organiziraju besplatno učenje plivanja koja traju 15-20 dana; sati, rezultati i statistike su slabi; ne više od 50-60% za slabu kvalitetu plivanja – NIKAD 100% uspješni za svako DIJETE i OSOBU; Rijeka ulaže puno truda i novca, no nema javnih podataka o neplivačima koji su proplivali koji nisu, Split 33% djece od 10 godina neplivači, Osijek 60% djece od 10 godina neplivači; uzorak preko 10600 djece, Zagreb nema studija,
– 57 posto učenika trećih razreda ne zna plivati
Autor: Portal Jutarnji.hr http://www.jutarnji.hr/57-posto-ucenika-trecih-razreda-ne-zna-plivati/7959/
– Program je trajao minimalno 20 sati(cijena po dijetetu planirana 900 kn, ostvarena 600 kn bez garancije – naša 70 kn po dijetetu sa garancijom za svako dijete), a izvodio se u skupinama s najviše 12 učenika. Učitelji plivanja su bili treneri na bazenima, a sve je organizirala škola.
– Procjenjujem na temelju iznimnog iskustva da u Zagrebu ne pliva do 10-te godine života barem 70% školske djece.
– Na žalost da bi se kod nas netko bavio podučavanjem plivanja dovoljno je da njegov prijatelj ima “PAPIR” diplomu Kineziološkog fakulteta ili tečaj učenja plivanja nekakve “poznate svjetske institucije” koja da zna nešto o tome ne bi pisala beskorisne knjige o temi koje će ionako čitati isti takovi stručnjaci.
– Imamo trenera koji rade i po 30 godina, a statistike im se nisu promijenile, i dalje su jednako neuspješni.
– Uspješnost trenera ovisi o iskustvu, u školama plivanja najčešće rade treneri koji osim što su nečiji prijatelji i imaju diplome ne mogu u racionalnom vremenu ostvariti standarde kvalitete plivanja za svako dijete ili odraslu osobu.
– Dakle većina djece i dalje ostaju neplivači ili slabi plivači, a sredstva gradova za besplatne škole potrošena.
– Roditelji gube vrijeme i novac dovodeći djecu u nadi da baš njihovo dijete neće biti to koje neće proplivati.
– Prilikom svakog upisa na tečaj, škola plivanja treba obavezno pitati za standarde i garancije koje će dijete/odrasli imati nakon pohađanja.
– Kad pogledamo koliko besplatnih i drugih škola plivanja ima po Hrvatskoj, onaj tko se ne bavi ovim problemom pomislio bi da smo svi plivači.
– Problem je što niti jedna od tih škola ne odgovara – jamči, neplivačima, roditeljima, gradu za utrošena sredstva brojem i kvalitetom osposobljenih plivača, sukladno utrošenim sredstvima za tu namjenu.
– Prema zadnjim vlastitim ispitivanjima/istraživanjima i među vrhunskim sportašima iz drugih sportova imamo neplivača i mnogo onih čija je vještina plivanja slaba; no zbog ega, predrasuda, straha/srama čuvaju to kao vlastitu strogo čuvanu tajnu – POTRAŽITE NAŠU POMOĆ!
– Nemoguće je ako je trener kvalificiran da djeca/odrasli nakon provedenih 15-20 sati obuke sva djeca ne plivaju a upravo to se događa i nakon ponovljanja učenja plivanja.
– Zna se da mogu tu djecu naučiti već na prvom dolasku, treningu, (test plivanja), ali ja ne znam u koju stranku da se uključim kako bi pomogao toj djeci!?
– Preporuka roditeljima koji imaju bebe…educirajte se…strahovi vezani za vodu kumuliraju se već od prvih krivih kontakata dijete-voda, neispravnim postupcima roditelja…vjerojatnost da će ih vaša beba/dijete imati je barem 70%…bebe se plaše vode zbog nehotičnih i namjernih postupaka roditelja sa bebama.
– Roditelji u najboljoj namjeri pokušavaju napraviti konkretan kontakt bebe sa vodom, pošto ne poznaju obrazce postupaka djete/beba reagira strahom i nepovjerenjem.
– Sve to u kratkom vremenu resetiram, no bez edukacije roditelja beba/dijete ponovo će reagirati strahom…
– Roditelji dovedite svoje bebe i djecu sudjelujte u programu edukacije informirajte se.
– Sudjelovanje u programu/radionici za bebe i djecu od 16 sati stoji samo 150 kuna jednokratni trening u grupi 70 kuna…
– Ne kao u nekim programima sa pomagalima gdje dijete niti ne može uspostaviti pravi kontakt s vodom, a košta i 600 kn!
– NEUSPOREDIVO po cijeni i KVALITETI…
– Pomagala nisu riješenje jer značajno usporavaju učenje plivanja, a time i razvoj motoričke i opće inteligencije djeteta.
– Nitko ne odgovara, a nas/mene nitko ništa niti ne pita!?
– Kupanje veseli svakoga, a samostalno zaplivati već na prvom treningu mogu samo naši polaznici!
– Godinama se nije ništa promjenilo sve se vrti u krug; “COPY PASTE” ZNANOST sve ignorira i postala je jača od prakse i argumenata.
– Zato molimo ovlaštene predstavnike Ministarstva prosvjete i sporta Republike Hrvatske, gradove, javne ustanove, bazene, pojedince, sponzore, da ne bacaju javni novac u projekte koje bi jednog dana netko mogao provjeriti rezultate utrošenih sredstava; da nam se jave, kako bi tome stali na kraj i u gradovima pod njihovim pokroviteljstvom u zajedničkom cilju HRVATSKA BEZ NEPLIVAČA organizirali besplatne škole plivanja za svu školsku djecu.
– Cijena je 70,00 kn po osobi uz garanciju za svako dijete/osobu(nije ni 250.00,350.00 600.00,900.00 kn), koliko su gradovi već plaćali raznim provoditeljima učenja plivanja(naš kapacitet je barem 100-200 plivača školske djece dnevno zavisno od kapaciteta bazena).
– Svi roditelji koji javno objave/prikažu plivačku diplomu, vlastite pokušaje, emocije, iskustvo jer su već kod drugih ŠKOLA PLIVANJA pokušavali naučiti plivati – javite se Josip Šimunović će javno ili uz diskreciju riješiti VAŠE plivačke probleme besplatno.
– Živimo u nadi da će tekst-komentar pročitati/pogledati i neke od društveno-odgovornih osoba; POLITIČARI, ZNANSTVENICI; i oni koji misle da žele opću DOBROBIT društvenoj zajednici.
– Molimo znanstvenike(PODUZETNIKE) i one koji se tako osjećaju da “prigrle” i pomognu praksi da zaživi I u “LITERATURI” jer puka proizvodnja znanstvenika, akademika, kadrova “TEORETIČARA”; bez potvrde u praksi neće ovu civilizaciju(ZEMLJU) dovesti nikuda.
– Iskustva i trenutno stanje učenja plivanja u Republici Hrvatskoj i Svijetu izgledaju ovako:
– Prikaz moje profesorice sa KIF-a ZAGREB; dostupno na internetu:

– prof. dr. sc. Nada Grčić-Zubčević

– http://www.hrks.hr/skole/12_ljetna_skola/7-Grcic.pdf
– Za one koje zanima više znanosti:
– ZBORNIK RADOVA
12. HRVATSKOG SAVJETOVANJA O OBUCI NEPLIVAČA
INDIVIDUALIZACIJA RADA U PODRUČJU OBUKE NEPLIVAČA – http://www.hrks.hr/Download/plivanje2012_zbornik.pdf
2. HRT – Good Morning, Croatia, 18/07/2012
– SWIMMING – Josip Šimunović, swimming school
http://www.youtube.com/watch?v=RlQxQqNcKT4
– 1. PRIMJER: Josip Šimunović može naučiti plivati jedan razred školske djece bez obzira na dob) neplivača (ili istu takvu grupu odraslih osoba) za 2 – 4 sata vježbanja – svi imaju garanciju sa testom plivanja.
– FIRST EXAMPLE: Josip Šimunović can teach a class of children who can’t swim (7 years or older) or a group of adults to swim in 2 to 4 hours of training – everyone has a guarantee.
– 2. PRIMJER: Josip Šimunović može naučiti plivati gotovo pravilno barem jednu plivačku tehniku večinu školske djece i odraslih u iduća 2 sata treninga.
– SECOND EXAMPLE: Josip Šimunović can teach most children (7 years or older) and adults to swim one swimming technique almost completely in the next 2 hours
– 3. PRIMJER: Josip Šimunović može proplivati većinu djece i odraslih sa posebnim potrebama već u prvom danu vježbanja. http://www.youtube.com/watch?v=3JPVFAjs30E
– THIRD EXAMPLE: Josip Šimunović can make most children and adults with special needs swim in the first day of training.
3. HRT – Good Morning, Croatia, 31/08/2011
– SWIMMING – Josip Šimunović, swimming school
http://www.youtube.com/watch?v=fly2YbqsaN0
– PONUDA: ŠKOLA PLIVANJA, TEČAJ PLIVANJA, UČITELJ PLIVANJA, INSTRUKCIJE PLIVANJA, PRIVATAN TRENER, TERAPIJSKO PLIVANJE, PRIPREME STUDENATA za PRIJEMNI NA KIF-u, NAJBRŽA PODUKA za ISPIT iz kolegij PLIVANJE, PLIVANJE za ŽENE u TRUDNOĆI/TRUDNICE, PLIVANJE za BEBE BEZ POMOĆNIH KOLUTA i RUKAVICA, EDUKACIJA RODITELJA za POSTUPANJE sa BEBAMA u BAZENU, RONJENJE na DAH.
-OFFER: SWIMMING SCHOOL, SWIMMING LESSONS, SWIMMING TEACHER, SWIMMING TUTORING, PREPARING STUDENTS FOR ADMISSION TO KIF, THE FASTEST PREPARATION FOR the class SWIMMING, EDUCATING PARENTS HOW TO BEHAVE WITH BABIES IN THE POOL, FREEDIVING.
– otkrij TAJNE PLIVANJA i RONJENJE na DAH
– discover THE SECRETS OF SWIMMING and FREEDIVING
– ostvari SVOJE plivačke SNOVE
– make YOUR swimming DREAMS come true
– treninzi i tečajevi cijele godine u terminima koji cijene tvoje vrijeme
– trainings and lessons all year long, in time that you choose
– mislimo da nije toliko važno gdje se nalazimo ako JEFTINO, BRZO i savršenom RUTINOM riješavamo bilo koji problem u vezi BOLJEG plivanja
– we think it isn’t important where we are if we can solve your swimming problems fast, cheap and in a comfortable way
– NEMA STRAHOVA – GARANTIRAMO – PROVJERI
– WE GUARANTEE – NO FEAR – YOU CAN CHECK
– ako imaš više od 7 godina – proplivaš odmah ili podučavamo besplatno, oni mlađi od 7 godina
ubrzo, pogledaj standarde i garancije!
– stariji od 7 godina može proplivati bez pomagala, već na prvom treningu 100%.
– if you are 7 years old or older – you will swim right away or we continue teaching you for free.
– 6-7 godina 85-90% 2 dolaska 100%.
-6 to 7 years, 85-90% chance of swimming, after 2 lessons – 100% chance of swimming
– 5-6 godina 70-80% 3 dolaska 100%.
-5 to 6 years, 70-80% chance of swimming, after 3 lessons – 100% chance of swimming
– 4-5 godina 50 -70% 4 dolaska 90%.
– 4 to 5 years, 50-70% chance of swimming, after 4 lessons – 90% chance
– 3-4 godine 30-50% 4-8 dolazaka 90%.
– 3 to 4 years, 30-50% chance of swimming, after 4 to 8 lessons – 90% chance
– 2-3 g0dine nakon prvog dolaska po procjeni trenera, većina djece propliva u 2-3 ciklusa po 4 termina.
-2 to 3 years, after the first lesson, based on the trainer’s evaluation, most children start swimming during 2 to 3 cycles of 4 lessons.
– 1-2 godine navikavamo djecu na boravak u vodi bez straha ili rješavamo postojećih strahova.
-1 to 2 years, we make children comfortable in water, without fear and we get rid of their fears
– 0-1 godine pozivamo roditelje da naprave prvi dolazak i prihvate upute i savjete trenera o učestalosti dolazaka i najboljoj financijskoj opciji.
-0 to 1 year, we invite parents to arrange the first meeting and we give them advice and consultation about how often the child should come and we offer the best financial option,
– osobe sa posebnim potrebama svih dobi na njihovo veliko zadovoljstvo brzo privikavamo na sve situacije u vodi bez pomagala; educiramo roditelje, uključujući u konačnici i visoke postotke proplivavanja – nekih i na prvim dolascima.
– people with special needs, no matter how old they are, are soon used to being in water comfortably without aids; we educate the parents; in the end we have good results – some people start swimming after the first lesson
– Radimo bez obzira na vremenske uvjete na zatvorenom bazenu Hotel Terme JEZERČICA, Hotela Matija Gubec Stubičke Toplice u termalnoj vodi temperature 33-35 stupnjeva Celzijusa i kroz cijelu godinu.
– We work no matter what the weather is like in a closed pool in the hotel Matija Gubec Stubičke Toplice in thermal water, the temperature of the water is 33-35 degress Celsius; we work all year long.
4. JABUKA TV 29/06/2012. SVAKODNEVICA
– SWIMMING – Josip Šimunović,
http://www.youtube.com/watch?v=RaszqvzqWaU
– Društvo Sportske rekreacije – FIT FOREVER
– Sport recreation society – FIT FOREVER
– ZAGREB, Lomnička 1 – CROATIA
– E-MAIL [email protected]
– Broj žiro računa: 2484008-1104751793
– TESTIRAJTE NAS! 😉
– 0917669166, 0995966169
– INDIVIDUAL WORK/GROUPS
– kod NAS su SVI TALENTIRANI za PLIVANJE
– with us, everyone has a talent for swimming
https://fit-forever.hr/program-ucenja-plivanja-josip-simunovic
– ŽIVI svoj SAN…budi zdrav, a bit će i Zdrava Hrvatska
– LIVE YOUR DREAM…
FIT FOREVER – Pratite nas na Facebook-u
– HVALA/THANK YOU

– PREDSJEDNIK: Josip Šimunović

Osobni trener Josip Šimunović: 091 766 91 66 / 099 596 61 69